nyheder

nyheder

32.000 besøgende og 1201 udstillere fra 100 lande mødes ansigt til ansigt i Paris til international fremvisning af kompositmaterialer.

Composites pakker større ydeevne ind i mindre og mere bæredygtige volumener er den store take-away fra JEC World composites-messen, der blev afholdt i Paris den 3.-5. maj, og tiltrækker over 32.000 besøgende med 1201 udstillere fra over 100 lande, hvilket gør den virkelig international.

Fra et fiber- og tekstilsynspunkt var der meget at se fra genanvendt kulfiber og rene cellulosekompositter til filamentvikling og hybrid 3D-print af fibre.Luftfart og bilindustrien er fortsat nøglemarkeder, men med nogle miljødrevne overraskelser i begge, mens der er mindre forventet nogle nye sammensatte udviklinger i fodtøjssektoren.

Fiber- og tekstiludviklinger til kompositter

Kul- og glasfibre forbliver et vigtigt fokus for kompositter, men bevægelsen mod at opnå højere niveauer af bæredygtighed har medført udviklingen af ​​en genanvendt kulfiber (rCarbon Fiber) og brugen af ​​hamp, basalt og biobaserede materialer.

De tyske institutter for tekstil- og fiberforskning (DITF) har et stærkt fokus på bæredygtighed fra rCarbon Fiber til Biomimicry fletningsstrukturer og brugen af ​​biomaterialer.PurCell er 100 % rent cellulosemateriale, der er fuldt genanvendeligt og komposterbart.Cellulosefibrene er opløst i en ionisk væske, som er ugiftig og kan skylles ud og materialet tørres ved afslutningen af ​​processen.For at genbruge processen er omvendt, først hakke PurCell i små stykker, før den opløses i den ioniske væske.Det er fuldt komposterbart, og der er intet udtjent affald.Z-formede kompositmaterialer er blevet produceret uden nogen speciel teknologi påkrævet.Teknologien er velegnet til en række applikationer såsom indvendige bildele.

Stor skala bliver mere bæredygtig

Solvay og Vertical Aerospace Partnership tiltalte i høj grad de rejsetrætte besøgende og tilbød et banebrydende syn på elektrisk luftfart, der ville tillade bæredygtig højhastighedsrejse over korte afstande.eVTOL er rettet mod byluftmobilitet med hastigheder på op til 200 km/t, nul-emissioner og ekstremt stille rejse sammenlignet med en helikopter på krydstogt for op til fire passagerer.

Termohærdende og termoplastiske kompositter er i hovedflyskroget samt rotorblade, elektriske motorer, batterikomponenter og kabinetter.Disse er skræddersyet til at opnå en balance mellem stivhed, skadetolerance og indhakket ydeevne for at understøtte flyets krævende natur med dets forventede hyppige start- og landingscyklusser.

Composites kernefordel inden for bæredygtighed er en af ​​det gunstige styrke/vægt-forhold i forhold til tungere materialer.

A&P Technology er på forkant med Megabraiders fletningsteknologi, der tager teknologien til en anden skala – bogstaveligt talt.Udviklingen begyndte i 1986, da General Electric Aircraft Engines (GEAE) bestilte et jetmotor-inddæmningsbælte langt ud over eksisterende maskiners kapacitet, så virksomheden designede og byggede en 400-carrier flettemaskine.Dette blev efterfulgt af en 600-bærers flettemaskine, der var nødvendig for en biaksial sleeving til en sidekollisionsairbag til biler.Dette airbagmaterialedesign resulterede i produktionen af ​​over 48 millioner fod airbagfletning brugt af BMW, Land Rover, MINI Cooper og Cadillac Escalade.

Kompositter i fodtøj

Fodtøj er nok den mindst forventede markedsrepræsentation hos JEC, og der var en række udviklinger at se.Orbital Composites tilbød en vision om 3D-printning af kulfiber på sko til tilpasning og ydeevne i for eksempel sport.Skoen bliver selv manipuleret med robot, da fiberen printes på den.Toray demonstrerede deres evner inden for kompositter ved hjælp af Toray CFRT TW-1000 teknologi komposit fodplade.En twill-vævning bruger polymethylmethacrylat (PMMA), kul- og glasfibre som grundlag for en ultratynd, let, elastisk plade designet til multidirektionel bevægelse og god energiafkast.

Toray CFRT SS-S000 (SuperSkin) bruger en termoplastisk polyurethan (TPU) og kulfiber og bruges i hældisken for en tynd, let og behagelig pasform.Udviklinger som disse baner vejen for en mere skræddersyet sko tilpasset til fodstørrelse og -form samt præstationsbehovet.Fremtiden for fodtøj og kompositmaterialer bliver måske aldrig helt den samme.

JEC verden


Indlægstid: 19. maj 2022